Letiště Letňany

Vážení uživatelé letiště a piloti,
s nárůstem legislativních požadavků na provozování letiště a společně se zvyšováním cen energií, služeb i s tím spojené inflace, jsme i my nuceni zdražit některé poplatky za užívání letiště Praha Letňany od 3.1. 2022. Naší snahou je zachovat na původní úrovni alespoň ty základní, které jsou stejné již 10 let. Tzn. přistávací poplatky pro letadla do dvou tun a SLZ zůstávají stejné jako dříve.
Současně ale zvyšujeme i komfort pro naše zákazníky. V roce 2022 nás například čeká dokončení nového hangáru či rekonstrukce přistávací dráhy nebo zřejmě i zavedení nového leteckého paliva Avgas UL 91.
Některé ostatní, spojené se zvyšujícími cenami doprovodných služeb nebo energií, musíme zvýšit. Například poplatek za parkování na ploše letiště nad 3 hodiny. Naše letiště je oplocené, pouze se vstupem na osobní ID kartu. Plocha letiště je pojištěná, hlídaná ostrahou i pod dohledem kamer, a splňuje všechny nároky dle Národního bezpečnostního programu.
Dále jsme např. změnili cenu za krátkodobé hangárování letadel, která je nově podle rozpětí a ne podle kategorie provozu. Přístup a manipulace s letadly v hangáru, kde je kamerový systém, je povolena pouze kvalifikovaným pojištěným zaměstnancům letiště, a tak zde nedochází ke zbytečným incidentům a nepříjemnostem. 

V neposlední řadě dochází ke zdražení prodloužení provozní doby pro nesmluvní uživatele. Při provozu po nebo před publikovanou provozní dobu je nutné udržovat zaměstnance v provozu věže, požární službě i handlingu.
Přehled nových cen naleznete v platném ceníku letiště na stránce s poplatky: http://letnany-airport.sh12w3.esports.cz/?page_id=73&lang=cs
Děkujeme a těšíme se na Vaše návštěvy i v roce 2022…